Hateup Tradisi Waktos Kapungkur Nu kapopohokeun

Exif_JPEG_420

Saupami nyariosken jaman, kamajuan waktu kiwari tos kaetang ngalonjak jauh ti kaayaan waktu kapungkur. Seer pisan buktosna di waktos ayeuna parobihan-parobihan anu mangrupikeun bukti tina kamajuan jaman. Tapi sok sanaos kitu, dija

Exif_JPEG_420
hateup siap pake. G.Rabbani.com

man kiwari hateup anu kalebeut tradisi kapungkur masih aya, masih dianggo ku sapalihna warga nu ngalap cukup ku nu aya. Hateup didamelna tina daun Kiray anu masih hirup, di sulam ku panutus anu didamel tina tali awi, di heurasan ku jalonan anu sami di damel tina awi.

 

 

Saupami urang nitenan parobihan, Jalan-jalan anu waktos kapungkur nyarareublok kiwari kinclong raos pisan dianggena, bumi-bumi anu awalna ngango tatapakan, bilik awi, suhunan hateup kiwari tos di gentos ku po

Exif_JPEG_420
tangkal kiray bahanhateup doc.G.Rabbani.com

ndasi, di dindingan ku temokan bahkan di tutupan ku coran sakirang-kirangna ku kenteng nu kualitasna langkung kiat saurna.

 

Panganggoan hateup di waktos ayeuna saukur sababaraha persen nu diterapkeun kana bangunan bumi. Seuseueur namah mung di anggo kana ngiuhan saung gunung atanapi kandang-kandang sato. Padahal kakiatan hateup masih aya nu kiateun dugi ka 3 atanapi 4 tahun. …lanjut…

 

Jadi yang Pertama Berkomentar

Tinggalkan Balasan